19:30

Partille HK

Referat: Lerums BK - Partille HK

En fantastisk kväll på många sätt i vättlehallen!
Inte nog med arrangemanget runt matchen och all publik i hallen så lyckas vi även dra det längsta strået och besegra Partille med 4-2.

I första perioden är det hög fart som präglar matchen och efter dryga 12 minuter tar vi ledningen med 1-0 genom #32 Anton Lundgren på passning från #15 Filip Lindell. Efter detta tycker jag vi tar över perioden som dittills varit mycket jämn. Vi lyckas hålla uppe farten och göra det svårt för Partilles backar genom hård forecheck!
Perioden slutar 1-0 och skotten blir 12-8 i vår favör.

Andra perioden blåses tyvärr sönder och vi åker på massa utvisningar inklusive ett högst tveksamt matchstraff på #29 Philip Liljevald. Partille gör 2 mål i powerplay och vänder på steken och leder helt plötsligt med 1-2. Sent i perioden får vi ett powerplay som #26 Robin Lindqvist förvaltar på pass från #33 Melvin Stenberg och #19 Ola Rodéhn.
Perioden slutar 1-2 och skotten blir 10-7 till oss.

Period 3.
Någonstans har domaren hittat ett matchstraff för Partille som hände i samband med slutsignalen på andra perioden, lika billigt som det vi fick tidigare. Detta gör att vi får spela en hel del powerplay, Partille fortsätter dessutom att dra på sig utvisningar vilket gör att vi spelar med en man mer 13 minuter i sista perioden. Vi lyckas göra två mål i dessa numerära överlägen, ett av vår sniper #11 William Wohnerhow på pass från #22 Lukas Holmqvist & #20 Benjamin Perhonen och det andra genom #10 Daniel Witermark på pass från #16 Andreas Janum och #20 Perhonen.
Värda att omnämnas är vår kedja med #31 Voloch, #24 Nyberg & #17 Bergsman som kommer in efter varje powerplay med en otrolig energi och inte ger Partille minsta chans att hämta andan. Det är även samma kedja som fixar flera av Partilles utvisningar just genoms deras höga fart och skridskoåkning!

Perioden slutar alltså 2-0 med skotten 11-8

Total 4-2, skott 33-23.

Kvällens match vaktade Gustaf Kjellbin kassen och gjorde det tryggt och bra!

Nu har vi mött alla lag i serien och lvcksts vinna samtliga matcher, nu är det hälften kvar och vi får inte för ett ögonblick släppa fokus för då kan det ändra sig fort i tabellen. Men just nu njuter vi och laddar inför nästa söndag då vi tar emot Kungsbacka på hemmaplan 17:30.